23948sdkhjf

Volymen av bioplaster ökar trots lågt oljepris

Statistik gällande den globala bioplastindustrin, visar en stabil tillväxt för (...)
... plastmaterial tillverkade av förnybara råvaror. Rapporten presenterades vid konferensen European Bioplastics i Berlin, Tyskland.

-Marknaden förväntas växa med 50 procent under de kommande åren trots den låga oljepriset, säger François de Bie, ordförande i European Bioplastics.

Enligt deras rapport kommer den globala produktionskapaciteten för bioplaster att öka från cirka 4,2 miljoner ton år 2016 till cirka 6,1 miljoner ton 2021.

Förpackningar är fortfarande det största tillämpningsområdet, med nästan 40 procent (1,6 miljoner ton) av den totala bioplastmarknaden 2016. Rapporten visar även att det sker en ökning av upptaget av bioplastmaterial i andra sektorer, bland annat konsumtionsvaror, tillämpningar inom fordons- och transportsektorn och byggsektorn, där konstruktionspolymerer används.

Detta till trots visar data att den totala tillväxten inom den globala bioplastindustrin för närvarande bromsas av låga oljepriser och brist på politiskt stöd för en biobaserad ekonomi, rapporterar Nova institutet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111