23948sdkhjf

Högpresterande ytbeläggningar för formar

Två danska institut ingår i ett internationellt samarbetsprojekt, som handlar om att ta fram högpresterande formsprutningsverktyg (...)
... med hjälp av specialframtagna ytbeläggningar.

Projektet, Super-Moulds, syftar till att minska vidhäftningen och friktionen mellan plast och verktyg vid konventionell formsprutning med hjälp av etHiPIMS plasma (High Power Impuls Magnetron Sputtering) vilket används för att utveckla och producera funktionsoptimerade tunnfilmsbeläggningar. Detta ska resultera i effektivare produktion, en ökad livslängd på verktygen samt bättre kvalitet på plastkomponenterna.

Teknologisk Institut i Danmark skriver i ett pressmeddelande att, den nya lösningen förväntas öka det stabila processfönster, vilket kommer att göra det möjligt att tillverka produkter som tidigare inte var möjliga att tillverka.

I projektet ingår experter från Teknologisk Instituts Tribologicenter (Danmark), Haute Ecole d'Ingénierie et d'arkitektur Fribourg (Schweiz), AgieCharmilles (Schweiz) samt danska Fundamental Metrology). Ekonomisk stöttning kommer från Innovation Fund och den statliga schweiziska fonden SERI. Projektet vilar under ramen för det internationella samarbetsnätverket EUREKA. /teknologisk.dk
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094