23948sdkhjf

Årets effektfärg 2017

Merck har presenterat sin "Effect Color of the Year" för 2017. Det är en blå-lila färg vars violetta nyans fortsätter trenden mot (...)
... nyanser av rödaktigt blå och blåaktigt röd. Effektpigmenten kan fås i en mängd olika nyanser till tryckta och plastprodukter samt bestrukna ytor. Färgen är en tolkning av samhällsutvecklingen och ska förmedla "fruktig och fräsch som plommon" och samtidigt påminna om gamla rosor och mogen frukt.

Merck meddelar även att det ska vidareutveckla och marknadsföra sin 3d-plastteknik i ett strategiskt samarbete tillsammans med PolyOne. En patentansökan har lämnats in för IM3D för plastapplikationer.

IM3D är bara början på företagets strategiska samarbete med PolyOne. Målet under de kommande åren är att gemensamt lansera ytterligare innovativa plasttekniker med pärlemorpigment.

Det mänskliga ögat uppfattar i plasten en tredimensionell bild som verkar kommer ut ur den plana ytan, men plasten i sig är helt slät och plan. Flera processteg var tidigare nödvändiga för att generera denna djupverkan i polymeren, nu skapas 3D-intryck i ett enda steg under formsprutningsprocessen med hjälp av innovativ teknik från Merck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094