23948sdkhjf

Plast bär upp nästa generations sensorer

Stockholmsföretaget JonDeTech har utvecklat nästa generations IR-sensor. Sensorerna bygger på nanoteknik och är den enda på marknaden som (...)
... är tillverkad av plast, vilket som gör den robust och innebär att den kan användas helt utan inkapsling. Sensorn är 0,2 millimeter tunn, kan formges helt efter behov och kan produceras i stora volymer.

Företaget har arbetat med utvecklingen av en ny typ av IR-sensor sedan 2003. Sensorn möjliggör applikationer inom temperatur- och värmeflödesmätning som batterisparande applikationer, närvarodetektion samt olika typer av temperaturmätningar.

– Sensorer är bryggan mellan det analoga och digitala och vi ser att potentialen är enorm i takt med att sensorer nu kan byggas in i alla möjliga tillämpningar med allt från intelligenta hem, uppkopplade städer, miljö- och energiteknik, konsumentelektronik, kläder, medicinteknik till säkerhetslösningar mm. Med vår patenterade IR-sensor går det att skapa applikationer som tidigare inte varit möjliga och inom kort kommer vi kunna presentera den första kommersiella applikationen, säger företagets vd, Robert Ekström, i ett pressmeddelande.

Efter trettons års utveckling är företagets sensorlösning redo för marknaden. Ekström säger att intresset för JonDeTech´s lösning är stort på marknaden. Just nu för företaget dialog med en rad olika stora aktörer.

-Detta gör att vi snart kommer kunna lansera vår första kommersiella applikation baserad på sensorn, säger Robert Ekström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063