23948sdkhjf

Beviljas 500.000 kronor i ekonomiskt projektstöd

En förstudie om formsprutning av strukturella komponenter har fått sin ansökan beviljad av Vinnova. Bakom projektet står (...)
... Lunds universitet, Erteco Rubber & Plastics AB, Inxide AB, Polymercentrum Sverige AB och Swerea Sicomp AB.

Syftet med förprojektet är att öka kunskapen kring formsprutning av strukturella komponenter. Redan idag, finns det ett antal tillgängliga metoder för formsprutning av lastbärande komponenter som, översprutning av organoskivor, lokala förstärkningar med förformar och kolfibertejp samt polymerisation i formverktyget.

Dessa metoder används endast i begränsad omfattning i Sverige. Målet är därför att öka kunskapen om de olika metoderna och sprida denna kunskap till svensk plastindustri. Vidare syftar förprojektet till att utreda vilken eller vilka av metoderna som har störst potential för att möjliggöra framtida formsprutning av termoplastiska kompositmaterial med materialegenskaper i klass med härdplastkompositer, för att i ett framtida utvecklingsprojekt sedan inrikta sig på vidareutveckling av dessa specifika metoder.

Projektet har sammantaget beviljats bidrag med knappt 500.000 kronor. Det tar sin början 1 december 2016 och avslutas 30 juni 2017. Olaf Diegel vid Lunds universitet Institutionen för designvetenskaper har utsetts till projektledare. /Vinnova
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062