23948sdkhjf

Nolato Gota stärker konkurrenskraften

En tvåkomponents formsprutningsmaskin med låskraft på 3200 ton finns just nu på plats hos Nolato Gota i Götene. Maskinen tas i bruk (...)
... någon gång under nästa års sex första månader. "Formsprutningsmaskinen med tillhörande robotutrustning är en investering på en bra bit över tio miljoner kronor", säger företagets vd och produktionschef, Peter Holtenberg, till Plastforum

Pjäsen är 15 meter lång, fyra meter hög och väger 190 ton. Det är en 2K-maskin för produktion av detaljer, till en vikt av elva till tolv kilo i det första skottet och drygt fem kilo i det tillhörande skottet.

-I dagsläget har vi order på produkter från Scania, Volvo Lastvagnar och Volvo Cars, men vi är självklart öppna för kunder även inom andra segment, säger Holterberg.

Företaget är förutom konventionell formsprutning, speciellt inriktade på dubbelsprutat gods, ingjutning, svetsning, dekorering, automatisering samt robotapplicering av tätningar och montering.

Maskinparken utgörs av 70 formsprutningsmaskiner från 25 till 3200 ton. 21 av de 70 maskinerna är för två-, tre- eller fyrkomponentsformsprutning.



Foto: Nolato AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063