23948sdkhjf

Svenska Latitude 64 bygger ut 

Det snurrar på bra för årets Gasell-företag i Västerbotten, Latitude 64. Så bra att företaget utökar sina lokaler med (...)
... 1000 kvadratmeter, till 3000 kvadratmeter. Företaget ägs av vännerna David Berglund, Tomas Ekström, Johan Åström och Svante Eriksson, som alla var discgolfspelare. Sedan företaget grundades för 11 år sedan har det fått ett kontrakt med det amerikanska serieförlaget Marvel Comics som ger Latitude 63, Europarättigheter för produktion av discar med bilder på deras seriefigurer.

Under företagets sex första år producerades discarna vid Skellefteföretaget I-plast AB. Men med tiden valde killarna att istället producera discarna i egen regi, för att på så sätt får ner tillverkningskostnaden.

I dagsläget har företaget åtta formsprutningsmaskiner. Ytterligare två anländer i slutet av november. Antalet discar som produceras per år är i runda slängar 1,5 miljoner stycken.

Nu står en expansion i pipelinen samt att företaget nyligen lanserade en ny, mer lättkastad disc med det amerikanska serieförlagets seriefigurer, som Spider man, Hulk och X-men, tryckta på discen, skriver norran.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.415