23948sdkhjf

Akriform på plats i nybyggd fabrik

Under 2015/2016 har Akriform Plast AB byggt en ny fabrik- och kontorslokal i Sollentuna utanför Stockholm. Nu står den nya fastigheten på 6000 kvadratmeter klar.
Företaget har investerat över 100 miljoner kronor i byggprojektet. Med sin satsning har Akriform målsättningen att bli marknadens största aktör på bearbetning av plastskivor, förbättra sin konkurrenskraft och få en effektivare verksamhet.

Fastigheten på cirka 6000 kvadratmeter är i två plan och rymmer kontor, produktion och lager med plats för framtida investeringar i form av nya maskiner och tekniker. Inför flytten har en ny laser inhandlats vilken är installerad i den nya fabriken.

Flytten till de nya lokalerna har pågått under årets industrisemester. Ambitionen är att produktionen ska vara i full gång under andra halvan av augusti.

Önskan att bygga en ny fabrik, skräddarsydd för företagets verksamhet, har funnits i över 10 år då företaget redan i början av 2000-talet växte ur sina dåvarande lokaler och blev tvungna att hyra plats i grannfastigheten.

-Genom att ha all vår produktion i Sverige kan vi garantera att våra kunder får bästa möjliga produkt varje gång, vilket ligger i linje med vår affärsidé, våra visioner och våra värderingar, säger Claes Engström, vd och styrelseordförande för Akriform Plast AB.

Företaget har 50 anställda och redovisade en omsättning på cirka 80 miljoner kronor för 2015/2016.

Den nya fastigheten är på cirka 6000 kvadratmeter i två plan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078