23948sdkhjf

Samarbete kring stora robotar för plastindustrin

Ett samarbetsavtal har tecknats mellan Sepro Group och den japanska elektronikkoncernen Yaskawa Europe om utveckling av stora robotar för plastindustrin.
Sepro, ett av de är globalt ledande tillverkande företagen inom området robotiserad formsprutning kommer i och med samarbetet att komplettera sin arsenal av tre-, fem- och sexaxliga robotlösningar, med fyra modeller av Motoman-robotar från Yaskawa.

Sepro kommer använda sin eget styrsystem, Visual, för att styra även de nya robotarna från Yaskawa. De båda parterna kommer också att arbetar på helt nya elektroniska lösningar i samarbete med Carnegie Mellon University, USA.

Yaskawas vd Xavier Lucas ser med spänning på det nyetablerade samarbetet.

-Vi delar samma syn på kvalitet på produkter och tjänster med Sepro. Under de kommande åren hoppas vi kunna stärka detta partnerskap, eller rent av utveckla det till andra aktiviteter, säger han. /Yaskawa

Från vänster: Jocelyn Lucas vd för Proxinnov, Xavier Lucas vd Yaskawa France, Jean-Michel Renaudeau, vd för Sepro Group och Manfred Stern, koncernchef för Yaskawa Europe.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063