23948sdkhjf

Evonik utökar produktionen av PA12 pulver

Evonik Industries planerar att bygga en ny produktionslinje för special polyamid 12 pulver (PA12) i tyska Marl. En investering i mångmiljonklassen.
Den nya anläggningen, är planerad att tas i drift i slutet av 2017, och kommer att öka koncernens årliga kapacitet för polyamid 12 pulver med 50 procent, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Företagets PA12 pulver, vilket går under varumärket Vestosint, används bland annat för att belägga metaller för hushållsapparater som diskmaskinkorgar, men det används även inom fordonsindustrin och medicinteknisk produktion för mattor och strukturmedel i beläggningar.

På grund av pulvrets mekaniska egenskaper, kemiska beständighet samt höga smältpunkt hos färdiga produkter, ser företaget även en framtid för PA12 pulvret för användning i pulverbaserade 3d-utskriftsprocesser som selektiv lasersintring (SLS) och höghastighets sintring (HSS).

Fiberkompositmaterial utgör ett annat tillväxtområdet, som matris för termoplastiska kompositer tillverkade av glasfibrer, kolfibrer, aramidfibrer eller stålfibrer. /Evonik
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078