23948sdkhjf

Perstorp tecknar samförståndsavtal med indiska MIDC

Specialkemikalieföretaget Perstorp har undertecknat ett så kallat Memurandum of Understanding (MoU) med indiska MIDC, för att utvärdera möjligheten att investera i en produktionsanläggning för Penta i Indien.
Marknaden för beläggningar växer snabbt i Indien. Att bygga en produktionsanläggning i världsklass skulle är därför en viktig del i den plan företaget har om att stärka positionen på den asiatiska marknaden.

Perstorp förvärvade pentaerytritol (Penta)-verksamheten av japanska kemiföretaget Koei Chemical Company Ltd. i juli 2015.

-Verksamheten är en hörnsten för Perstorp och en integrerad del av strategin för att driva tillväxten i Asien och Stillahavsregionen. Det kräver närvaro och beslutsamhet för att lyckas, säger Perstorps vd och koncernchef Jan Secher i ett pressmeddelande.

En investering i Indien skulle stärka företagets position på den globala marknaden.

Pentaerytritol är en vit kristallin polyhydroxialkohol innehållande fyra primära hydroxylgrupper. Ämnet är en byggsten i alkydhartser för beläggningar, strålningshärdande monomerer, polyuretaner, hartsestrar, syntetiska smörjmedel och sprängmedel.

I dagsläget producerar Perstorp kemikalien vid tre olika produktionsanläggningar i Tyskland, USA och Sverige. /Perstorp
Från vänster till höger: Jan Secher (vd för Perstorp), Devendra Phadnavis (chefsminister i Maharashtra), Subhash Desai (Industriminister i Maharashtra) och Bushan Gagrani (vd för MIDC). Foto: Perstorp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.453