23948sdkhjf

Arbetsgrupp för högpresterande SMC initierad

AZL Aachen GmbH har etablerat en arbetsgrupp gällande högprestanda Sheet Molding Compound (SMC). Gruppen består av flera än 60 deltagare från industrin, där ibland flera biltillverkare som ska definiera olika forsknings- och utvecklingsämnen för en framtida arbetsgrupp.
Vid en workshop identifierades då SMC som ett potentiellt kompositmaterial för framtida lättviktskonstruktioner av experter inom företag som Plastic Omnium, BYK-Chemie, Menzolit, Polynt, Huntsman, Polytech Composites, 3M och Henkel.

-För att framtidssäkra SMC, behöver det få en prestanda som är jämförbara med andra material, som aluminium och fungera för klass A-ytor. Tillsammans med AZLs partnerföretag och institut hoppas vi på att kunna ta fram nästa generation av högpresterande SMC i arbetsgruppen, säger Mark Zimmermann, chef för Plastic Omniums division Auto Exterior.

-Jämfört med andra material bestäms SMC av ett stort ömsesidigt beroende mellan material och processer, vilket är både utmanande och har potential, säger Zimmermann. Speciellt anpassningen av materialens formulering för processen och applikationen erbjuder stora möjligheter att förbättra effektiviteten.

Hittills har deltagarna tittat och karaktäriserat material av olika SMC-typer, diskuterat metoder för snabb och tillförlitlig fördesign av komponenter och processer, och hur man skulle kunna förbättra bindningen mellan de förstärkande fibrerna och hartsmatrisen samt utveckling av nya hartser, som de viktigaste ämnen för framtida forsknings- och utvecklingaktiviteter. / AZL Aachen GmbH
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109