23948sdkhjf

Covestro inför återvinning av sitt processvatten

Materialtillverkaren Covestro har tagit beslut om att återvinna det saltlösningsbaserade avloppsvattnet vid en av sina anläggningar i Tyskland.
En pilotanläggning har byggts vid anläggningen för tillverkning av polykarbonat, i tyska Krefeld-Uerdingen. Ny teknik ska där reducera salthalten i vattnet från Rhen och sparar drickbara vattenresurser.

Det tyska miljöministeriet ser projektet som ett utmärkt exempel på hur man kan applicera ett kretsloppstänkande i praktiken inom industrin. För initiativet har företaget därför fått ett bidrag på 740.000 euro av miljöministeriet. Den totala kostnaden för investeringen uppges vara cirka 3,7 miljoner euro.

I ett pressmeddelande skriver Covestro att projektet är det första i Tyskland där industriellt avloppsvatten innehållande saltlösning återvinns i en industriell pilotanläggning istället för att släppas ut i närliggande vattendrag.

Tack vare den nya anläggningen, kan delar av avloppsvattnet nu användas i en elektrolysprocess att tillverka klor, som sedan kan användas vid framställning av anläggningens polykarbonat.
Översikt över ett nytt Covestro återvinningsanläggningen för natriumklorid i tyska Krefeld-Uerdingen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078