23948sdkhjf

Bewi släpper miljövänlig EPS

Tillverkaren av expanderad polystyren, Bewi Group, lanserar en serie produkter av återvunnen EPS, under namnet GreenLine.
-Vi har funnit ett sätt att återanvända kasserad EPS och tillverka ny med samma egenskaper som materialet baserad på jungfrulig råvara, säger Martin K Bekken, marknads- och försäljningchef för Bewi Group.

Den nya serien skiljer sig helt från den traditionella glödsågningen. Skivorna formgjuts istället i önskad storlek, form och ytskikt. Ingen ytterligare behandling krävs.

I dagsläget är företaget klara med sina laboratorietester och söker i nästa steg ett optimalt kretslopp, det vill säga hur spillet ska tas om hand i avnämarledet vid industrierna och byggarbetsplatserna för att returneras till våra fabriker.

-Vi är snart där, säger Bekken.

Konjunkturprognosen från Sveriges byggindustrier som redovisades i slutet av 2015, pekar på högtryck för bostadsbyggandet under det närmaste året. Tillverkningen av EPS, som används till isolering av väggar och grunder, beräknas följa denna utveckling, uppger företaget i ett pressmeddelande.

-Vi vill driva branschen, mot ett aktivt miljötänk. Att återvinna material som annars bara skulle bränts upp till ingen nytta alls är en självklar men innovativ idé, säger Martin Bekken.

BEWi Group ägs till 50% av BEWi Holding och 50% av Verdane Capital.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109