23948sdkhjf

Kinesiskt bolag köper General Electrics Appliance-enhet

I slutet av förra året pågick förhandlingar mellan GE med Electrolux gällande enheten. Den amerikanska konkurrensmyndigheten motsatte sig försäljningen till den svenska koncernen. Nu säljs apparaturdivisionen istället till Quingdao Haier.
Det kinesiska bolaget köper apparaturenheten för 5,4 miljarder dollar (49 miljarder kronor). Huvudkontoret kommer även framlades att vara placerat i amerikanska Louisville, Kentucky. Enheten påstås den fjärde största formsprutningsverksamheten i USA, rapporterar prw.com.

Affären, vilken beräknas vara avslutad i mitten av det här året, innebär att det kinesiska bolaget ges möjlighet att använda sig av GE´s varumärke. De båda parterna har även ingått ett långsiktigt samarbete kring hälsa- och sjukvård, innehållande avancerad tillverkning och mjukvarufokuserad digital verksamhet.

Efter försäljningen av den konsumentinriktade verksamheten gällande spisar, tvättmaskiner, mikrovågsugnar med mera, kommer GE att utöka de divisioner som som fokuserar på produkter som gasturbiner, utrustning mot oljefält och jetmotorer.

Kinesiska Quingdao Haier säger i ett pressmeddelande att det har ett uttalat mål att växa i USA, närvara där med sin tillverkning samt att investera ytterligare i verksamheten. /Bloomberg.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078