23948sdkhjf

Dämpad avslutning på industriåret

Orderingången är enligt företagens egna beskrivningar sammantaget dämpad.
Teknikföretagens konjunkturbarometer för årets sista kvartal, visar att efterfrågan för teknikindustrin sammantaget är fortsatt begränsad. Bilden av en svag avslutning på 2015 förstärks av att påtagligt färre företag än tidigare nu utnyttjar sin produktionskapacitet fullt ut. Även efterfrågan på personal är sammantaget fortsatt begränsad, skriver Teknikföretagen i sin konjunkturrapport.

Undersökningen omfattar uppgifter från 541 företag/koncerner med en sammanlagd försäljning på 591 miljarder kronor från anläggningar i Sverige, varav 78 procent går på export.

På export fortsätter bilindustrin framåt och det med positiv inverkan på bilindustrins leverantörer medan det omvända gäller för maskinindustrin. Minskade exportorder för maskinindustrin visar att den internationella efterfrågan på investeringsvaror är fortsatt svag.

Kommer investeringarna inte igång så lär konjunkturen för den exportinriktade industrin inte heller få upp farten, säger Teknikföretagens chefekonom Anders Rune i en kommentar till rapporten. /Teknikföretagen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063