23948sdkhjf

Sabic planerar förvärv under 2016

En av världens största petrokemiska tillverkare, Saudi Basic Industries Corporation, Sabic, ska göra minst ett förvärv under nästa år, säger konglomeratets vd.
Yousef Al Benyan, tillförordnad vice ordförande och vd för det Riyadh-baserade företaget, säger i en artikel i tidningen The National, Abu Dhabi att Sabic utvärderat mellan två till fyra företag i Nordamerika och Kina, men valt att avstå från att expandera med den typer av bolag som företaget tittat på.

-Alla alternativ är öppna så länge som dess potentiella mål passar med strategin antingen i våra kärnprodukter, i synnerhet teknologier, säger Al Benyan.

Sabic målsättning är att dra nytta av den nuvarande instabiliteten, vilken utlösts av nedgången i oljepriserna, och som har hotat branschen när marginalerna skärpts.

Vidare säger Al Benyan att Gulfstaternas samarbetsråd (GCC) och den petrokemiska industrin måste förbättra sin konkurrenskraft mot det ökande hotet från amerikanska tillverkare och ökade självförsörjningsgraden i Kina. /Gupta Verlag
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063