23948sdkhjf

Varsel om uppsägning vid Ecorub

Miljöteknik- och gummiföretaget Ecorub i Holmsund har haft problem med likviditeten sedan en tid tillbaka. Nu tvingas företaget att säga upp personal.
Företaget har dragits med likviditetsproblem sedan en tid. Enligt den senaste kvartalsrapporten är det den uteblivna försäljningen av företagets produkter samt ökade kostnader för personal och olika tester som har medfört att bolagets likviditet varit mycket ansträngd den senaste tiden.

Även kostnader för avskrivning av produktionsanläggningen som köptes i augusti 2014 samt förhöjda hyreskostnader och kostnader för miljöcertifieringar har bidragit, skriver nättidningen affarsliv24.vk.se.

Tidigare har företaget - vilket för övrigt vann Plastovationer Miljö tidigare i år, meddelat att en omstrukturering av företaget skulle genomföras. Nu tas det första steget, vilket tyvärr innebär personalnedskärningar.

Tre av företagets totalt sju anställda har blivit uppsagda och ytterligare en anställd är varslad om uppsägning. Uppsägningarna omfattar bland annat befattningarna som ekonomi- och marknadsansvariga.

– Det är många personer som berörs av detta, men vi ser det som en början. Nu ska vi ordna till det här och vår förhoppning är att vi ska kunna återanställa personal, säger Einar Pontén, styrelseledamot i företaget.

Till nättidningen säger Pontén att den bakomliggande anledningen till uppsägningarna är förseningar i processen av geomembran baserat på återvunnet gummigranulat från bildäck, har lett till utebliven försäljning och likviditetsproblem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063