23948sdkhjf

Covestro lägger ner MDI-fabrik i Spanien

MDI-fabriken i spanska Tarragona läggs ner, men enheten blir kvar som Covestros kemianläggning och centrum för polyuretansystem.
Just nu håller tyska kemiföretaget Covestro på att optimera sin produktionsverksamhet över hela världen. Målet är att de anläggningar som kommer att bestå ska bli de mest effektiva i sin konkurrensmiljö.

Av denna anledning väljer företaget att stänga sin produktionsanläggning för MDI, med årlig kapacitet om maximalt 170.000 ton, i spanska Tarragona vid utgången av 2017.

Övriga aktiviteter på platsen, som ett lokalt systemhus för polyuretan samt logistik och infrastruktur för saltsyra ska behållas.

För att säkerställa en långsiktig konkurrenskraft beträffande MDI-produktion i Europa, överväger företaget olika alternativa lösningar innan det beslutar sig för att investera direkt i sin strategiska kärnprodukt, isocyanater.

När så blir fallet kommer Covestro troligen att utöka produktionen på en annan befintlig europeisk enhat där det redan idag finns en modern och tillförlitlig tillförsel av klor, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113