23948sdkhjf

Skandinaviska skolor får tävla om 3d-skrivare  

Protech har i samarbete med MakerBot lanserat en tävling mot skandinaviska skolor. Priset, vilket går till 21 skolor är 3d-skrivare till ett marknadsvärde av 700.000 kronor.
Under december kommer Protech att skeppa ut 21 stycken 3d-skrivare till skolor i Sverige, Danmark och Norge. Bakgrunden är företaget vill stötta skandinaviska skolor, samt bidra med viktig kunskap om additiv tillverkning, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vissa europeiska länder är banbrytande i användandet av 3d-skrivare i utbildning och inspirerar på detta sätt elevers kreativitet, säger Andreas Langfeld, vd för MakerBot Europe.

Det är viktigt för skolor att redan nu börja integrera användandet av additiv tillverkning i undervisningen för att förbereda studenter på kraven som ställs på morgondagens arbetsplatser, säger han.

Fram tills den 14e december kan alla som arbetar inom utbildningssektorn skicka in en motivering till Protech, där man berättar om varför just deras skola ska få en skrivare. Samtliga bidrag bedöms av MakerBot efter bästa motivation och engagemang.

Tävlingen är avsedd för alla som arbetar med utbildning, från grundskola till högskola. Offentlig såväl som eller privat. /Protech

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094