23948sdkhjf

Innovativt kompositmaterial prisat vid Grand Award

Continental Structural Plastics har tagit emot Grand Award av Society of Plastics Engineers vid SPE Automotive Innovation Awards 2015 för sitt material TCA Ultra Lite.
Priset delas ut till “Årets mest innovativa användning av plast”.

För närvarande används materialet för produktionen av karosspaneler till nya Chevrolet Corvette C7 2016.

Materialet har en specifik vikt på 1,2 och ger en viktbesparing på 40 procent jämfört med kompositmaterial med standarddensitet, hävdar företaget.

Eftersom TCA Ultra Lite inte har någon försämring av de mekaniska egenskaperna, kan delarna produceras tunnare och upprätthålla de önskade prestandaegenskaper även utan strukturella förstärkningar.

Ultra Lite-teknologin använder sig av behandlade glasbubblor för att ersätta kalciumkarbonat (CaCO3), vilket gör att hartset vidhäfter till matrisen och öka gränsstyrkan mellan bubblan och hartset.

Det handlar om en patenterad behandlingsteknik som kan resultera i en mer robusta hartsblandningar vilken gör gjutna delar mer resistenta mot hanteringsskador och förhindrar mikrosprickor.

Materialet sägs vara resistent mot korrosion, bucklor och stötar, medger en lägre verktygskostnad och kan djupdragas på ett sätt i likhet med metallplåt. /Reinforced Plastics

Foto: Car Awesome
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062