23948sdkhjf

Nytt innovationspris ger vinnaren 2,6 miljoner dollar

Saudi Basic Industries Corporation (Sabic) lanserar ett årligt innovationspris inom området smarta plaster.
Priset vänder sig specifikt till Saudiarabiska företag, med en prissumma på upp till 2,6 miljoner dollar (22 miljoner kronor).

Utmärkelsen syftar till identifiera lovande framtida tekniker och vägar för att stödja utvecklingen nedströms i Saudiarabien. Sabic Innovation Award ska även ge kraft åt nödvändig forskning och kommersiell support, för innovativa idéer inom området smarta plaster, rapporterar flera internationella websidor.

Innovationspriset vänder sig såväl till personer som företag i Saudiarabien, vilka kan skicka in sina bidrag via Sabic fram tills den 31 maj.

De sökandena måste lämna in sina idéer, vilka ska vara relevanta för området plast och därefter delta i antingen Sabic Growth Fund eller Sabic Idéas Award.

Prins Saud bin Abdullah bin Thenayan Al-Saud, ordförande i den kungliga kommissionen för Jubail och Yanbu samt ordförande i Sabic, säger att detta är ett unikt tillfälle för lokala innovativa lösningar på en nationell nivå.

-Inom Sabic, fortsätter vi att sträva efter spetskompetens genom innovation. Vi tror på vikten av innovation som en grund för utveckling och för att uppnå våra mål med framgång. Vi har öppnat dörren till samhället så att alla kan vara en del av denna vision och tillsammans med oss utveckla Saudiarabien.

Priset är ett av flera verktyg som företaget väljer att använda för att uppnå detta mål. Prins Saus uppmanar alla att delta och registrera sina idéer till företaget, "eftersom varje projekt startar med en idé,". / TradeArabia News Service
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063