23948sdkhjf

Antibakteriellt utan biverkningar

Parx Plastics har lanserat en antimikrobiellt koncentrat för plast, som är inte är toxiskt och som är helt biokompatibelt. Tillsatsen har 99 procent antibakteriell förmåga inom 24 timmar, vilket visar att det är ett mycket kraftfullt substrat.
Teknologin har utvecklats av Parx Plastics och är den första i sitt slag utan toxiner eller kemikalietillsatser. Ingen triklosan eller metaller som exempelvis silver, inte heller några biocider.

Istället använder man nanopartiklar, kvartärsalter och andra ofarliga substanser. De antibakteriella egenskaperna uppnås genom att använda ett av de viktigaste spårämnena i den mänskliga kroppen. Spårämnet, som också finns i vanliga livsmedel, är avgörande för ett bra immunsystem och för uppbyggnad och underhåll av celler, naglar, hår och hud.

Absolut säkerhet garanteras inte bara när det gäller kompatibilitet, utan även att det inte sker någon som helst migrering. Effekten handlar om en fysisk och mekanisk process. Tre procents inblandning räcker.

Första plastmaterialen för massproduktion med det nya Sani- koncentratet är Eastmans Tritan copolyester och en Sani-ABS.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062