23948sdkhjf

Videoglasögon för distanskommunikation

Linköpingsföretaget XMReality har tagit fram ett fjärrsystem som gör det möjligt att lokal driftspersonal snabbt och enkelt kan få hjälp med att ta hand om komplicerade uppgifter genom realtidsguidning av en expert på annan plats.
Produktionsutrustning blir allt mer komplex och kräver ofta expertkunskap för handhavande och underhåll. Globalisering i kombination med trenden med outsourcing har därför skapat en världsomspännande expertbrist.

Företaget XMReality såg att det fanns ett behov av en enkel teknisk lösning för effektiv kunskapsöverföring i realtid, inte minst när det gäller avancerat underhåll.

Den som ska vägledas har ett par videoglasögon med kamera och headset på sig. Instruktören sitter vid en datorskärm som också är försedd med en kamera. Hen kan där se exakt vad kameran filmar och kan även skicka bildinformation till glasögonen i realtid.

Båda personerna kan gestikulera, prata, peka och visa varandra komponenter och verktyg. De delar vy helt i realtid och kan arbeta tillsammans. Vinsten är full transparens, som spar både tid och pengar. En effektiv kommunikation leder till kortare stilleståndstid och ett effektivare flöde i produktionen, trots helt olika geografisk placering.

(Foto: XMReality)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063