23948sdkhjf

Svenska sportbilen Indigo återuppstår

För drygt femton år sedan gick den svenska sportbilen Indigo 3000 i graven. Nu tar sportbilen med det klassiska utseendet fart igen under ny ledning.
Under 90-talet genomförde Jösses Car med Bengt Lidmalm i spetsen, en synnerligen ambitiös satsning vilken dessvärre, till följd av bristande extern finansiering i kombination med en påskyndad produktionsökning, ledde till att projektet fick läggas ner redan efter 43 tillverkade bilar.

Våren 2014 förvärvades bilfabrikens tillgångar av von Braun Holding AB i Skene utanför Göteborg.

Under ledning av Torbjörn von Braun har företaget nu inlett ett omfattande arbete med att revidera sportbilen och ta fram en förserie på tio stycken exklusiva von Braun Indigo 3000R Signature Series.

Den nya bilen baserar sig på sin ursprungliga konstruktionslayout. Under året kommer sportbilen att introduceras och testas i en Roadster och en Coupé version.

Till Plastforum säger Torbjörn von Braun att bilens plastkomponenter och plastpaneler inledningsvis kommer att produceras i Sverige. Var dessa kommer att produceras i framtiden anser han det vara för tidigt att sia om.

-Inledningsvis kommer vi att arbeta med glasfiberarmerad polyester men på sikt blir det epoxibaserad kolfibervävar som gäller, säger han.

Just nu pågår produktionen av ett par bilar vilka ska användas i en förstudie. Ambitionen är att serien ska vara producerad 2016/2017. Priset per bil i sitt basutförande kommer att vara under 100.000 euro. /Motormagasinet, Plastforum
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063