23948sdkhjf

Riflex Film blir tyskt

Ronnebybaserade plastfilmtillverkaren Riflex Film AB har fått en ny ägare i tyska KAP Beteiligungs- AG.
Riflex Film har tidigare ingått i den norska Skanemkoncernen sedan 2001, men ägs sedan den 1 januari 2015 av tyska KAP.

Då den tidigare ägaren önskar att fortsätta koncentrera sitt fokus på affärsområdet självhäftande etiketter anser KAP sig vara rätt företag att förvalta och att få Riflex att växa vidare, skriver Riflex vd Anders Leidefalk i ett pressmeddelande.

KAP är ett aktiebolag noterat på Frankfurt börsen. Koncernen redovisar en omsättning på mer än 400 miljoner euro och har fler än 3 000 anställda varav den större delen finns i Tyskland.

I koncernen finns företag som tillverkar högteknologiska textilier, plast och finmekaniska produkter etc.

Riflex Film kommer att ingå i segmentet Engineered Products tillsammans med systerföretaget Elbtal Plastics som bland annat tillverkar tätskikt till simbassänger.

Anders Leidefalk ser med tillförsikt på framtiden tillsammans med KAP och ser möjligheter med ett framtida samarbete med nya systerbolaget Elbtal, som jobbar med samma teknologi som Riflex. Företaget kommer att fortsätta att arbete enligt sin nuvarande strategi.

-Med en nära relation till Elbtal Plastics ser vi möjligheten att få ytterligare volym då de idag utnyttjar sin kapacitet fullt ut, säger Leidefalk.

Riflex Film AB är en av Nordens få tillverkare av plastfilm och folier genom kalandrering och arbetar med en utpräglad specialiserings- och nischproduktstrategi. Bolaget blir det första svenska företaget i KAP-koncernen.Riflex Film har idag 50 anställda och redovisar en omsättning på cirka 140 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062