23948sdkhjf

Ftalatfritt PP-program nu komplett

Råvarutillverkaren Total meddelar att man nu nått målet med ett komplett produktprogram av olika kvaliteter av polypropen som tillverkats med katalysatorer som inte innehåller ftalater.
Detta är speciellt intressant för material till livsmedelsförpackningar, hälso- och sjukvård och för den medicinska marknaden.

Den nya milstolpen är alltså att företaget idag kan erbjuda ett komplett PP-sortiment anpassat för applikationer där mycket höga hälsokrav ställs och där kraftfulla regleringar styr materialvalet. Resan dit har föregåtts av ett resursstarkt innovationsprogram och resultatet är ett dussintal nya PP-kvaliteter

Satsningen omfattar alla typer av konverteringsteknologier och har lett till utvecklingen av framtidens homopolymerer, random copolymerer och den största utmaningen av alla – slagsega copolymerer.

Först ut bland nyheterna var Lumicene, som är en familj baserad på teknik med metallocenkatalysatorer. Därefter kom en serie fiberkvaliteter baserade på ftalatfria Ziegler-Natta katalysatorer och det allra senaste tillskottet är en ny generation av random copolymerer för tuffa utmaningar inom förpackningsapplikationer.

Copolymeren har organoleptiska egenskaper och klarar de allra hårdaste migrationstesterna i EU 10/2011 och överensstämmer även med europeisk pharmacopeia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078