23948sdkhjf

Svagare konjunktur är att vänta

En majoritet av landets bankkontorschefer anser att konjunkturen kommer att mattas av under 2015. Flera företag är också pessimistiska om konjunkturutvecklingen under året.
Almi Företagspartner har låtit göra två undersökningar där telefonintervjuer gjorts med ett stort antal bankkontorschefer, som förutspår att inledningen på det nya året blir avvaktande, men att det på längre sikt ser ljusare ut.

Under årets första kvartal förväntar sig bara 11 procent att konjunkturen stärks. På ett års sikt tror däremot 33 procent på en förstärkning av konjunkturen.

Bankcheferna är betydligt mer pessimistiska inför 2015 jämfört med motsvarande undersökning inför 2014 då en övervägande majoritet trodde att konjunkturen skulle stärkas under året.

Även företagen är mer pessimistiska om utveckling än vad man varit under hela 2014.

Undersökningarna genomförs varje kvartal av CMA - Centrum för Marknadsanalys AB på uppdrag av Almi Företagspartner AB. Undersökningen är baserad på telefonintervjuer med 150 bankkontorschefer i hela landet.

Företagsundersökningen är baserad på en webbenkät som har besvarats av 609 företagsledare eller ekonomiansvariga i små och medelstora företag. /Almi

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078