23948sdkhjf

3D-sektorn har svalnat av

Sektorn 3D-printing har kollapsat på börsen, skriver magasinet Affärsvärlden och konstaterar att det är en följd av uteblivna volymorder, större konkurrens och mer rimliga förväntningar.
Magasinet har vägt index på fem aktierna för svenska Arcam, 3D Systems, Stratasys, Ex One och Voxeljet, alla verksamma inom sektorn för 3D-printing, och konstaterat att nyckeltalen för aktievärderingen, fortfarande är höga detta till trots.

Index visar att sektorn har halverats det senaste året. Sett ur ett längre perspektiv menar affärsmagasinet dock att potentialen och möjligheterna med additiv tillverkning är fantastiska. Hur snabbt den kommer att utvecklas handlar mycket om hur de stora tillverkande bolagen väljer att anamma tekniken.

Analytiker som Affärsvärlden talat med pekar på att industrin varit långsammare än väntat med att anamma additiv tillverkning. Potentialen finns dock inom sektorn på sikt, vilket talar sitt tydliga språk inte minst för att företag som HP, Canon och Epson gett sig in leken för att ta del av den stora 3D-kakan. /Affärsvärlden
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062