23948sdkhjf

Nu är det jul igen

På radion börjar man redan nu spela julsånger, när november 2014 precis övergått i december, och rubriken på denna ledare, är samma som titeln på julsången från radion.
Jag sitter och tänker tillbaka på mitt första år som chefredaktör på Plastforum. Vad har jag tillfört? Jag ska nämna redan nu att jag är en NOVIS när det gäller allt vad formsprutning, extrudering, draghållsfasthet och polyuretan heter, men jag är inte en ovan tidningsmakare. Jag har under året hunnit träffa en rad av er i plastsektorn, och har insett att det är en bransch med stor kunskap och kärlek till det ni arbetar med och mycket trevliga människor. Under mitt första år inom plastsektorn har jag deltagit på plastmässa i Malmö, Plastic Industri Award, varit på några företagsbesök (hoppas det blir fler), arrangerat Plastic Today i Båstad, spelat tennis, medverkat i arbetet med en plansch om materialegenskaper, arrangerat Plastovationer och haft jurysammanträden med oerhört initierade och kunniga personer, som har berikat mig mycket, jag har varit på Elmia Subcontractor i Jönköping och plaståtervinningskonferens i Göteborg. Sakta men säkert tar jag mig in i branschen och jag minns tillbaka hur det var när jag tog mina första stapplande steg in i avfalls- och återvinningsbranschen i januari 2001, då jag tillträdde som redaktör för Recycling (och som jag fortfarande arbetar med). Visst var det nervöst, men jag har alltid drivits av nyfikenhet (på såväl människor, som nyheter) och av entusiasm. Allt detta sammantaget gör att jag har lärt mig enormt mycket och kanske att jag har bidragit med nyfikenhet, entusiasm och ett glatt humör?

Jag har under året också förstått vilket underbart och fascinerande material som plast är, och jag tror att plast som material kommer att spela en ännu större roll i framtidens samhälle. Inte minst i arbetet med den materialplansch vi tog fram i oktober och med allt arbete som låg bakom Plastovationer.

Till nästa år hoppas jag få chansen att träffa ännu fler av er, och att vi på Plastforum får äran att se er i Båstad under Entreprenörsveckan, där vi kommer arrangera någon form av konferens eller seminarium (det är till dags dato ännu inte bestämt). Jag hoppas också få chansen att komma ut till era företag, se er vardag, på så sätt får man en större förståelse och insikt i hur Ni har det och med vad och hur ni arbetar.

Tveka aldrig att höra av er till oss på Plastforum om det är något som ni undrar över, eller upprörs av. Vi är hörsamma!

Ta nu en välförtjänt julledighet och lös gärna korsordet på sid 33. Så ses vi i spalterna 2015 igen.

Till er alla, läsare som annonsörer och andra samarbetspartners, önskar jag nu en riktigt God jul och ett Gott Nytt År.

Martin Dyberg

Chefredaktör

Plastforum
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079