23948sdkhjf

Bioplastics Oskar till två vinnare 2014

Årets prestigefyllda pris Bioplastics Oskar gick i år till två bolag. Priset delades mellan ett glass- och ett kaffeföretag för de båda företagens biobaserade förpackningar.
Tyska glassföretaget Zandonella fick priset för sina förpackningar tillverkade av det PLA-baserade partikelskummet Biofoam. Den andra vinnaren var schweiziska Coffee Company som fick priset för sina komposterbara kaffekapslar.

Juryn, bestående av fem personer från den akademiska världen, pressen och branschorganisationer från USA, Europa och Asien gav de båda förslagen samma antal poäng. Domarna bedömde såväl den förpackningsrelaterade utvecklingen som förpackningen i sig självt.

Glassförpackningen är en 500 ml låda av PLA-skum för gourmetglass. Förpackningskonceptets samtliga komponenter är tillverkade av förnybara råvaror; papperswrap, krympfilm av PLA, etikett av cellulosa eller PLA, inlägg av PLA, samt beläggningsfilm av PLA.

Vid sidan av kaffeföretagets komposterbara kaffekapsel gjorde juryn en bedömning att företaget uppmärksammat hela livscykeln för produkten; sett såväl till kapseln, barriärfilmen, filtermediet och kaffebryggare samt kompostering och rötning när produkten väl är förbrukad.

Priset delades ut i samband med European Bioplastics konferens i Bryssel, Belgien.

Från vänster; Nick Schaude (Coffee Company), Werner Oelschlager (Zandonella) och Michael Thielen (Bioplastics Magazine)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047