23948sdkhjf

Biomaterialcentrum etableras Stockholm

Massa- och papperstillverkaren Stora Enso öppnar ett centrum för biomaterial i Stockholm med uppgift att jobba med forskning, tillämpningar, affärsutveckling och strategisk marknadsföring.
Centrumet ska få fart på innovationer genom att hitta affärsmöjligheter när det gäller förnybara material och koppla dem till andra innovationsmiljöer på området, både inom akademin och näringslivet.

Personalen tas från Stora Ensos anställda idag i Sverige, Finland och Tyskland. Initiellt blir det ett 60-tal anställda som i slutet av 2015 ska bli runt 75.

-Vi är övertygade om att vår tillgång till biomassa och expertis inom skogsområdet, globalt, kan göra nytta för våra kunder på en rad olika områden. Vi ska utveckla ett konkurrenskraftigt erbjudande samtidigt som vi skärper vår egen verksamhet, med FoU och affärsutveckling under samma tak”, förklarar Karl-Henrik Sundström, vd Stora Enso, i ett pressmeddelande.

-Det är viktigt att skapa ett nära samarbete till ledande innovations- och forskningscentrum, både inom akademin och industrin”, kommenterar Antonio Batistini, Stora Enso Biomaterials.

Stora Ensos andra FoU-enheter påverkas inte av förändringen och ligger kvar på nuvarande orter. /Chemicalnet.se

Läs mer här
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064