23948sdkhjf

Bioplasterna på stark frammarsch

Vid European Bioplastics årliga konferens, presenterades en positiv tillväxttrend gällande den samlade globala produktionskapaciteten av bioplaster.
När den europeiska branschorganisationen presenterade sin årliga marknadsdatauppdatering sa François de Bie, ordförande i European Bioplastics att marknaden spås växa med mer än 400 procent på medellång sikt.

Organisationen har sammanställt data i samarbete med sina partners; IfBB (Institute for Bioplastics and Biocomposites), University of Applied Sciences and Arts Hannover och the nova-Institute. Datan visar att produktionskapaciteten för bioplaster kommer att öka från cirka 1,6 miljoner ton 2013 till cirka 6,7 miljoner ton 2018.

De material som kommer att öka mest är biobaserade, icke biologiskt nedbrytbara plaster, som biobaserad polyeten och biobaserad PET.

Lokalt roducerade förnybara och kompostbara plaster kommer sannolikt att dra nytta av det nya EU-direktivet om minskning av shoppingkassar. Dock visar undersökningen att det område som i särklass kommer att växa mest är flexibla och hårda biobaserade förpackningar.

-Därutöver har vi observerat en tillväxt inom textilier och fordonsapplikationer. Från funktionella sportplagg med förbättrad andningsförmåga till bränsleledningar, sa de Bie.

Asien är den världsdel där flest projekt planeras just nu. Cirka 75 procent av alla bioplaster kommer att produceras där 2018, menar han. Europa kommer endast att ha kvar cirka 8 procent av produktionskapaciteten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078