23948sdkhjf

Yrkesinspektionen stängde norsk plastindustri

Båttillverkaren Tobias Plast i norska Austrheim, hotas av nedläggning. Vid ett besök från Yrkesinspektionen upptäcktes asbestplattor i taket, dålig ventilation samt en bristfällig användning av skyddsutrustning.
I en artikel på nätsiten strilen.no berättar företagets ägare Kjell Hopen att företaget för tillfället är stängt och att företagets 14 anställda permitterats.

Det är inte första gången som Yrkesinspektionen har granskat båttillverkaren. Under 2007 genomfördes en inspektion och under 2013 gjordes det samma. Redan då fanns det mycket som myndighetens utsända personal reagerade på.

Det som Yrkesinspektionen åberopade att det fanns asbestpaneler i taket inne i företaget, vilka dessutom var skadade. De reagerade även på en undermålig ventilationen i produktionsutrymmet samt avsaknad av bra matplats och toalettutrymmen. Dessutom var användningen av skyddsutrustning bristfällig bland produktionspersonalen.

Ägaren säger till nätsiten att han möjligen kommer att starta upp verksamheten i en ny lokal. Vidare säger han att han inte kommer ge vika för myndighetens beslut utan kommer att ta ärendet till domstol om så behövs. / Nätsiten strilen.no
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078