23948sdkhjf

Unik mätlösning för svåra ytor

Rhopoint Instruments lanserar nu Rhopoint IQ Flex – en vidareutveckling av det populära instrumentet Rhopoint IQ, berättar Largo AB i Göteborg.
Utrustningens design och funktionalitet gör den smidig att hålla i, med en probe som gör det möjligt att mäta på svåråtkomliga ytor.

Nu går det med andra ord att mäta på rundade hörn, på små delar eller andra svåråtkomliga ytor! Instrumentet passar utmärkt i såväl produktions- som laboratoriemiljö.

Vanliga glansmätare används ofta för att bedöma de reflekterande egenskaperna hos olika produkter. Resultatet innehåller begränsad information, eftersom glansvärdet enbart säger hur mycket ljus som reflekteras men ingenting om de övriga egenskaperna hos en yta.

Fenomen som ”orange peel”, hazeeffekter och polermärken kan inte mätas med traditionella glansmätare. Detta innebär att två ytor som har exakt samma glansvärde ändå kan ha mycket olika reflekterande egenskaper.

För att kunna ge en korrekt bedömning av en yta krävs det även att man mäter haze, DOI samt RSPEC. Precis som sin föregångare, Rhopoint IQ, mäter IQ Flex glans (20° eller 60°) haze, DOI och RSPEC - en komplett mätning av hela det reflekterade området i en och samma mätning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062