23948sdkhjf

Sportbilstillverkaren Koenigsegg stannar i Ängelholm

Ängelholmsbaserade sportbilstillverkaren Koenigsegg har efter att ha fått klartecken för en utbyggnation sagt ja till att stanna kvar i sin födelsestad.
Det senaste året har sportbilstillverkaren fört diskussioner om att flytta sin fabrik till Landskrona. Förhandlingar inleddes och det uppstod en dragkamp mellan de två nordvästskånska kommunerna, men slutligen föll valet på Ängelholm.

Koenigsegg har kommit överens med markägaren Peab om att förlänga hyresavtalet för testbanan som biltillverkaren använder, vilket var det som avgjorde valet att stanna kvar i Ängelholm, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– Vi blir kvar i Ängelholm i åtminstone fem år. Det som fällde avgörandet var just tillgången till testbanan. Det är ju en sådan viktig del i vår produktion, säger Halldora von Koenigsegg, pressansvarig på Koenigsegg Automotive AB till dagstidningen.

I och med det femåriga kontrakt som nu upprättats parterna emellan kommer sportbilstillverkaren att kunna genomföra de investeringar i produktionen som det planerat under flera år, säger Halldora von Koenigsegg.

Bland annat kommer företaget att bygga en parallell monteringslina under nästa år, så att det blir möjligt att tillverka två modeller parallellt. /Helsingborgs Dagblad

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062