23948sdkhjf

Solidworks 2015 – en utökad upplevelse

Dassault Systèmes har gett den nya versionen Solidworks 2015 tillgång till företagets stora plattform 3DExperience och dess molnbaserade funktionalitet. Detta öppnar helt nya möjligheter.
På så sätt breddas urvalet av metoder för att förbättra produktiviteten, förenkla arbetsprocesserna och minska arbetskostnaderna. Ett genomgripande helhetsgrepp med andra ord.

Solidworks 2015 spänner över alla aspekter som ingår i produktutvecklingsprocessen, bland annat genom en 3D-baserad, intuitiv och integrerad utvecklingsmiljö som omfattar exempelvis 3D-design, simulering, produktdatahantering och teknisk kommunikation.

Den nya funktionen Collaborative Sharing, ger tillgång till den övergripande 3DExperience-plattformen, där designers och ingenjörer enkelt kan arbeta inom många olika områden och på så sätt förkorta designtiden, öka produktiviteten och samarbeta för att snabbare få ut innovativa produkter på marknaden.

Med plattformen tillgänglig kan användare nu koppla upp sina existerande desktop-applikationer i Solidworks mot molnet och börja utveckla nya affärsprocesser.

Förbättringar i den nya programversionen handlar mycket om den löpande produktiviteten. Bland annat ligger fokus på design – inte modellering – med nya funktioner som minskar antalet steg för att skapa produktens geometri.

Snabbare delning av information ger förbättrad övergripande prestanda, snabbare analys och enklare tillgänglighet. Ett förbättrat grafiskt gränssnitt ger en tydlig bild av kritiska data för att möjliggöra större fokus på själva designen.

Multipla designscenarier kan simuleras, vilket ger snabb utvärdering av effekten av olika belastningskombinationer på en modell och med spårning av resultat.

Användare kan göra kostnadsanalyser av olika tillverkningsmetoder, bland annat inom plast och additiv teknik.

Automatisk ”tillplattning” av 3D-modeller kan ske för att hjälpa till att identifiera potentiella problem med material och tillverkning.

Asymmetrisk ifyllnad för delar, kombinationer och ytor ger användare inom högteknologisk industri, life science och konsumentprodukter större möjligheter att modellera mer ergonomiska och tilltalande produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111