23948sdkhjf

Stororder till KB Components

Örkelljungaföretaget KB Components bygger ut, investerar i nya stora maskiner och gör plats för en stororder från lastbilstillverkaren Scania.
Ordern från lastbilstillverkaren i Södertälje är på drygt 20 miljoner per år. Totalt rör det sig om ett 60-tal exteriöra komponenter av olika slag.

För att få plats för den nya skrymmande produktionen ska plastkomponentföretaget investera i såväl nya formsprutningsmaskiner, produktionsceller och konvejersystem samt att produktionsytan ska expanderas med 3 100 kvadratmeter. Totalt handlar det om investeringar på cirka 50 miljoner kronor.

-Vi kommer att gå upp i maskintonage till följd av ordern och investera i två till tre stora maskiner, den största på 3200 ton, säger Erling Levin, företagets ekonomichef till Plastforum.

Han säger att företaget kommer att installera ett konvejersystem som kommer att transportera de sprutade detaljerna till ett packcenter. Linjen kommer att vara 100 procent automatiserad.

Detaljerna som företaget fått order på är exteriöra av typen “side skirts” i form av olika slags täckande paneler och kåpor.

Arbetet med tillbyggnaden har redan påbörjats. Personalparkeringen kommer även att byggas om samt att företaget får en ny infart. Bygget ska vara klart vara under 2015 år med produktionsstart i slutet av året. Året därefter beräknas produktionen vara i gång.

-Full peak blir först 2017, säger Levin.

Viss nyanställning kommer att göras tillföljd av den stora ordern. Hur många vet företagsledningen inte i dagsläget.

Koncernen har vid sidan av produktion i Örkelljunga även tillverkning i Anderstorp och Kaunas i Litauen. 2013 redovisade koncernen en omsättning på 514 miljoner kronor. Företaget ägs av BrA invest CKS AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079