23948sdkhjf

Prestigefyllt pris till uppfinnare av antibakteriell plast

Holländska Parx Plastic har belönats med World Technology Award i kategorin Material, för utvecklingsarbetet med att skapa en biokompatibel antibakteriell plast.
Bakom priset står The World Technology Network, som en gång per år samlar några av världens mest innovativa personer och organisationer inom naturvetenskap, teknik, och närliggande områden för att presentera, diskutera och hylla innovationer och prestationer.

Vid årets sammankomst belönades holländska Parx Plastics för sina uppfinningar med att skapa en biokompatibel antibakteriell plast. Tekniken som företaget använt sig av uppges vara unik i sitt slag, då den lett till ett fullt ut biokompatibelt, miljövänligt och giftfritt material utan ämnen som migrerar ut från plasten.

Dessa egenskaper medger plasten att kunna användas för tillverkning av material till livsmedelsförpackningar för att förbättra hållbarheten på livsmedlen. Vidare kan materialet nyttjas för medicinska tillämpningar som implantat för en minskad infektionsrisk, skriver företaget i ett pressmedelande.
Prisceremonin ägde rum vid Conference Center i New York
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063