23948sdkhjf

SVEAT en ny svensk branschförening

Svenska leverantörer av maskiner och tjänster för additiv tillverkning har gått samman och bildat branschföreningen SVEAT.
- Det främsta skälet är att vi ser en uppenbar risk för att Sveriges industri kommer att hamna efter andra länder i Europa, när det gäller utnyttjandet av tekniken för additiv tillverkning, skriver föreningen i ett uttalande.

Intresseföreningen SVEnsk Additiv Tillverkning (SVEAT), kommer att verka för att hjälpa och informera skolor, industri och politiker om additiv teknik och 3D-tillverkning. Målet är att föreningens medlemsföretag ska (svenska leverantörer av maskiner och tjänster för additiv tillverkning) ska bidra med sin kunskap om vad som är möjligt och om vad som händer i övriga världen inom additiv tillverkning.

Idag används additiv tillverkning huvudsakligen för prototyptillverkning. Branschföreningen vill verka för att lyfta användningen till produktion av jiggar, fixturer och slutprodukter.

I dagsläget är företagen Protech AB, 3DCenter, Arcam, Digital Mechanics, GT Prototyper, Höganäs, Signcom, Skara Modell och Prototyp, RAPS och Solidmakarna knutna till föreningen. Evald Ottosson VD för Protech AB har utsetts till föreningens talesman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141