23948sdkhjf

Mångmiljonorder till Polyplank

Polyplank AB har slutit ett nytt och utökat avtal med Stora Enso gällande hantering och tillverkning av returplugg, till ett värde av 22 miljoner kronor.
Sammantaget ökar orderingången på cirka 22 miljoner kronor är fördelad över tre år och innefattas av hantering av returplugg till ett värde av cirka 7 miljoner kronor fördelat över tre år samt en tvåårig förlängning av avtalet gällande leveranser av plugg till ett värde om cirka 15 miljoner kronor.

Det nya inslaget i avtalet är att Polyplanks dotterbolag OFK Plast i Karlskoga tar över rekonditioneringen av returplugg, det vill säga okulärbesiktning och tvätten av returplugg som använts av brukets kunder. Tidigare har Stora Enso skött detta i egen regi, men nu kommer den hanteringen att utföras av OFK.

Eva-Lena Andersson, marknads koordinator vid Polyplank AB säger till Plastforum att en arbetsplats för rekonditioneringen är under uppförande. Det utökade kontraktet kommer inte att innebära någon nyanställning. Istället handlar det om att trygga anställningen för befintlig personal och det fakto att processen nu blir mer komplett.

Polyplank levererar plugg till pappersbrukets stora bobiner och pluggen återanvänds ett flertal gånger innan de mals ned och materialåtervinns i företagets produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078