23948sdkhjf

PUR-processer för fordonsindustrin

Hennecke jobbar i nära samarbete med väldens biltillverkare och mycket av utvecklingsarbetet handlar om lättviktskonstruktioner av olika slag.
Forskningen och utvecklingen syftar till att med effektiva produktionsmetoder nå en betydande viktsreduktion för mycket långa serier.

Honeycombkärna med glasfiberarmerade skikt på bägge sidorna är ett färskt exempel som används i lastbärande golv i bagageutrymmet. För att optimera de olika infästningspunkterna parerar man med olika kompressionshårdheter för att ge den stabilitet som krävs.

Även när det gäller motorhuv finns ett koncept som rönt stort intresse. I korthet går det till så att en PUR-matris appliceras med hjälp av företagets patenterade PUR-CSM sprayprocess på halvfabrikat av fiberprodukter. Då sker en jämn vätning på bägge sidorna med ett värmeaktiverat PUR-system.

På så sätt kan man skapa tjockare skikt på vissa utsatta områden på detaljen. Detaljen pressas och härdar sedan inne i verktyget. Därefter tar en konventionell RIM-process vid efter avformning för att skapa en lackerbar klass A-yta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109