23948sdkhjf

Elasto-syster utökar sin TPE-kapacitet

Tyska Müller Kunststoffe, systerbolag till svenska Elasto planerar för på att utöka kapaciteten med ytterligare kompounderingslinjer för tillverkning av TPE.
Den nya linjen beräknas tas i drift under första kvartalet 2014 och kommer att öka produktionen av termoplastiska elaster med cirka 4.800 ton per år, vilket innebär att kapaciteten i Hexpols affärsområde TPE Compounding, som även omfattar Elasto i Sverige, Storbritannien och Kina, ökar till mer än 65.000 årston.

Linjen kommer att vara dedikerad koncernens Lifoflex (halogena flamskyddande TPE-kompound) och Dryflex (SEB och SEBS-kompound). TPE-blandningar.

I den planerade investeringen ingår förutom den nya produktionslinjen en plan på ett tillbygge på 600 kvadratmeter för avdelningen Teknisk Service vid företagets anläggning i tyska Lichtenfels.

Tillbygget som beräknas vara färdigställt i september 2014, ska innehålla profil- och filmextruderingsmaskiner, formsprutningsmaskiner samt test - och analysutrustning för polymera material, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Müller Kunststoffes anläggning i tyska Lichtenfels.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078