23948sdkhjf

Promens investerar stort i Kina

Plastbearbetaren Promens påskyndar sin expansion i Kina och kommer att inrätta flera fabriker i landet under de närmaste åren.
Plastbearbetaren Promens påskyndar sin expansion i Kina och kommer att inrätta flera fabriker i landet under de närmaste åren.

Den isländska koncernen invigde sin första fabrik i Kina så sent som den 30 november. Redan under nästa år ska kapaciteten i denna fördubblas, vilket uppges vara två år före sin ursprungliga plan.

Företaget har dock varit på plats i Hong Kong och Kina sedan början av 2000-talet.

Att företaget väljer att påskynda sin expansion i Asien är del i företagets strategi att expandera och bredda sin europeiska plattform mot tillväxtekonomier som Kina, Indien, Ryssland, Sydamerika och Turkiet, säger företagets VD i en intervju med Plastics News.

I dagsläget har företaget 43 fabriker över hela världen, varav två i Asien - den nyligen öppnade i Kina och ytterligare en i Indien.

Målsättningen är att etablera ytterligare tre fabriker i Kina, och två på andra håll i Asien under de närmaste åren, rapporterar tidningen.

Promens är ett av världens ledare tillverkare av rotationsgjutet gods. Tillika arbetar företaget med att processa medelst formsprutning och formblåsning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063