23948sdkhjf

Trelleborg i industridäckförvärv

Trelleborg har genom affärsområdet Wheel Systems tecknat avtal om att förvärva Maine Industrial Tire, USA-baserat företag specialiserat på solida industridäck till fordon som truckar och liknande.
Maine Industrial Tire har huvudkontor i Massachusetts, USA, och produktionsanläggningar i Pennsylvania, USA, samt i Xingtai (Hebei), Kina. Den årliga omsättningen uppgår till cirka 600 MSEK och antalet anställda är cirka 650.

Förvärvet är ett led i Trelleborgs fortsatta strategi att stärka positionerna inom attraktiva och lönsamma marknadssegment. I och med förvärvet breddar koncernen sin produktportfölj inom industridäck. Den förvärvade verksamheten har en portfölj med avancerade produkter och god lönsamhet. Utöver industridäck till fordon såsom truckar utvecklar och tillverkar den förvärvade verksamheten också specialdäck till en rad olika fordon inom exempelvis bygg- och anläggning, gruvbrytning under jord och avfallshantering. Anläggningen i Kina angränsar till den verksamhet som Trelleborg förvärvade under första kvartalet 2011 av Maine Industrial Tires kinesiska dotterbolag.
Affären förväntas vara slutförd under fjärde kvartalet 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078