23948sdkhjf

Airbus nya flygplan går in i nästa fas

Dagen när den europeiska flygplanstillverkaren ska inleda den första testflygningen kommer allt närmare. Det första nya planet, som till stora delar är byggt i kompositmaterial har lämnat sammansättningshallen.
I ett pressmeddelande från Airbus skriver de att det nya flygplanet av kompositmaterial, A350 XWB, har sett dagens ljus för första gången i sammansatt skick. Nu väntar månader av tester och kontroller av el- och hydrauliksystemen bland annat, vilket beräknas vara klart under nästa års första hälft. Då kommer den första testflygningen att genomföras.

Flygplanet är till hälften byggt av kompositmaterial varav en stor del kolfiberkomposit, vilket gjort A350 betydligt lättare och bidragit till att bränsleförbrukningen kommer att bli betydligt lägre.

I en artikel i Svenska Dagbladet står att läsa att världens flygbolag beräknas köpa nya plan för totalt 104 miljarder dollar (687 miljarder kronor) under 2013. Enligt Boeings beräkningar kommer 95 procent av marknaden att fördelas mellan Boeing och Airbus, precis som det har sett ut även under de föregående åren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079