23948sdkhjf

Ökad omsättning för EMS trots vikande marknad

EMS-Chemie Holding AG redovisar en ökad nettoomsättning med 7,3 procent för årets nio månader. Resultat efter skatt redovisas ej.
Den schweiziska koncernen arbetar inom två affärsområden; High Performance Polymers och Specialty Chemicals. Den första av de två ökade sin omsättning med 9,2 procent medan omsättningen minskade med 1,5 procent för Specialty Chemicals.

Sett ur ett geografiskt marknadsperspektiv, märks stora skillnader. I Västeuropa har den ekonomiska utvecklingen varit lägre sedan början av året, vilket ledde till en tydlig nedgång under tredje kvartalet.

Betydande minskningar förväntas också för det fjärde kvartalet 2012. Asien och Nordamerika fortsätter dock att visa en positiv men märkbart avtagande ekonomisk utveckling.

EMS förutser en tydlig konjunkturavmattning för de kommande månaderna i Europa, och förbereder sig för en längre fas av ogynnsam ekonomisk utveckling i den världsdelen. Fokus kommer istället att läggas på nya tillämpningar med högpresterande polymerer och ytterligare expansion av marknadspositioner utanför Europa. Detta till trots förutspår EMS att tillväxten i Asien och USA eventuellt kommer att ytterligare försvagas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062