23948sdkhjf

Hexpol gör förvärv i USA

Svenska polymerkoncernen Hexpol har förvärvat en amerikansk tillverkare av gummiblandningar och tillverkare av formpressade produkter. Det förvärvade bolaget, Robbins, kommer att konsolideras i december 2012.
Robbins Holdings, Inc. inklusive Robbins LLC. Robbins är en stor amerikansk tillverkare av gummiblandningar och en globalt stor spelare av formpressade produkter för inpackning och vulkning av framförallt lastbils-, anläggningsmaskins-, och flygplansdäck.

Förvärvet är ett mycket bra komplement till Hexpol Compounding och breddar vår närvaro med gummiblandningar i slutkundssegment som jordbruk, gruvdrift, olja och gas, säger Georg Brunstam, VD och koncernchef i ett uttalande.

Det amerikanska bolaget har en förväntad årsomsättning på cirka 100 miljoner amerikanska dollar. Bolaget har tre fabriksenheter i USA.

Förvärvspriset uppges till 89,2 miljoner amerikanska dollar, motsvarande ungefär 619 miljoner svenska kronor, på skuldfri bas, och finansieras med befintlig kassa och existerande banklån.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066