23948sdkhjf

Asien och Stillahavsområdet i fortsatt dominans

Etenmarknaden kommer att domineras av länder i Asien och Stillahavsområdet även i framtiden. Områdena kommer att stå för mer än en tredjedel av den globala efterfrågan. Det framgår av en forskningsrapport från Taiyou Research.
Kina, uppges vara det land som kommer att ta täten, och bli det land som står för den globalt största etenkonsumtionen och därmed trycka ner USA till andra plats följt av Saudiarabien, rapporterar plastemart.com som tagit del av forskningsrapporten i sin helhet.

2010 stod Asien och Stillahavsområdet för 38 procent av kapaciteten på eten och 65 procent av efterfrågan av den samma. Idag är de största köparna av eten, tillverkare av HDPE. Gruppen uppges redan idag stå för en tredjedel av efterfrågan på eten. Därefter kommer producenter av LLDPE och LDPE.

Hand i hand med en utökad kapacitetsutveckling i Mellanöstern och Asien tror författarna till rapporten, att allt fler projekt kommer att integreras till fabriker i dessa regioner för att utnyttja fördelarna med lägre fasta kostnader och för att få en närhet till de marknader där investeringarna i huvudsak görs. /plastemart.com
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063