23948sdkhjf

Tufft för underleverantörer till fordonsindustrin

En undersökning visar att underleverantörer till fordonsindustrin hamnat i ett svårt läge. Den konstaterar att de svenska leverantörerna inte är lika finansiellt starka och presterar sämre än internationella konkurrenter.
De svenska leverantörerna är i behov av strategiskt genomgripande förändringar för att överleva i en marknad med mycket låg lönsamhet, hög kundkoncentration och en tillväxt, som sker på marknader långt från Sverige och Europa.

Studien är genomförd av strategikonsultföretaget Roland Berger på uppdrag av Fouriertransform.I den samma analyseras de 348 mest relevanta fordonsunderleverantörerna verksamma i Sverige och ställs mot över 600 internationellt jämförbara aktörer från 35 länder. Studien omfattar perioden 2005-2011.

-För att kunna växa på sikt måste företagen inte bara öka sin exportandel utan även fokusera mer på de tydliga tillväxtmarknaderna. I dagsläget är de svenska leverantörerna alltför exponerade mot de traditionella marknaderna, konstaterar Per Nordberg, VD på Fouriertransform AB. /motormagasinet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063